ÓBUDAI JÓGÁK ÉJSZAKÁJA

Júliusban kerül először megrendezésre a Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában!
A hangulatos kerthelységben élőzene aláfestésével és lampionokkal megvilágítva, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők 6 órán keresztül!
Az este programja:
18.00 gerincjóga – Anita Beck
19.00 Amasole flow – Csorbánné Judit és Júlia Környei
20.00 Diószegi Ádám jóga órája
21.00 Kundalini jóga – Tímea Nagy
22.00 ÉLŐ HÁRFAZENÉS YIN jóga – Jakab Adrienn, Túróczi Ágota és Rozgonyi Anna
23.00 ÖRÖMZENÉLÉS mantrázással – GaiaTree zenekar
A részvétel ingyenes!

Az Óbudai Esernyős csapata készített velem egy interjút, fogadjátok Szeretettel!

“Szeretnénk, hogy minél többen részt vegyetek ezen a csodás programon, és ha esetleg eddig nem, most ilyen formában is közelebb hozzuk azokat, akiknek ez az esemény köszönhető! Jakab Adriennel az Amasole Jógastúdió vezetőjével, az est házigazdájával készítettünk egy rövid interjút!”

☂️Hogy vagy? Hogy érzed magad?
J.A.: Mivel a nyár a kedvenc évszakom, így nagyon elememben vagyok. Nyaranta Olaszország legszebb helyein tartok jógatáborokat, így az imádott jógaóráimon kívül napfényből és a tengerből is jut idén.
☂️ Kérlek, mesélj magadról néhány szót!
J.A.: 15 éve végeztem el az első jógaoktatóképzésem, így azóta hivatásom a jógaoktatás. 10 évvel ezelőtt nyitottam meg az AMASOLE JÓGASTÚDIÓ-t. A kerület legnagyobb jógastúdiójában minden koroszály és erőnléti szint számára kínálunk órákat, szakmailag jól képzett oktatókkal. Így az időm nagy részét a stúdió vezetése és a jógaórák tartása tölti ki. Szabadidőmben írok, ami nagyon jó érzés, mert akkor egyedül lehetek a gondolataimmal, és csak később, közvetve osztok meg másokkal. Fontos számomra a megelőzés és az, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat a bőrükben, így idén kiadtam az első, főleg gyerekeknek szóló egészségtudatos könyvemet, melynek címe: ANNABELLA ELEVEN KÉPZELETE. 11 tanulságos meséből áll, melyből átlagosan két fejezet még a felnőtt korosztály számára és új információkat rejt.
☂️Szerinted mi az esemény célja? Miért jött létre? Mi az üzenete?
J.A.: Nagyon örültem az ingyenes ÓBUDAI JÓGÁK ÉJSZAKÁJA rendezvénynek, hisz fontosnak tartom, hogy a kerület lakosai számára is elérhető és megtapasztalható legy a jóga jótékony hatásai.
Célunk, hogy egy könnyed, vidám nyári estén megmutathassuk a résztvevőknek, hogy függetlenül attól, hogy körülöttünk nagy a nyüzsi, önmagunkban mindig találhatunk egy békés, nyugodt és harmónikus helyet. Hazatalálunk, melyben sokat tud segíteni a jóga.
Az órákat úgy állítottuk össze, hogy ha valaki egy Jógás maratonként az összes órán részt szeretne venni, akkor is jól érezhesse magát, és másnap reggel is ki tudjon kelni az ágyból. Így a dinamikusabb órákból az elcsendesedés felé tart majd az este, amit egy közös, lélekemelő Örömzenéléssel és közös énekléssel zárunk.
Szeretnénk, ha minél többen eljönnének, és megtapasztalnák, hogy az Együtt-nek mennyivel nagyobb ereje van, mint az Egyedül-nek.
☂️Miért csatlakozott az Amasole Jógastúdió az eseményhez? Mit érdemes tudni rólatok?
J.A.: Megtiszteltetés volt számunkra a felkérés, hisz az elmúlt 10 év során mindig fontosnak tartottuk, hogy minél több emberhez elérhessünk a jógaóráinkkal. Fantasztikus érzés, hogy a stúdió nyitvatartása óta a kerület lakosainak 7-8%-a már jógázott nálunk a Monostori úton, persze, ebben vannak kerületen kívüli lakosok is.
Tágas, 110 m2-es nagyteremmel és egy kisebbel várjuk a vendégeinket, összesen 300 m2-en, így az öltözőkben is kényelmesen elfér mindenki. A Rómain a parkolás sem fizetős és helyet is lehet találni. Alapvetően hot jógastúdió vagyunk, így Bikram típusú órákat és hot pilatest is tartunk, de a fűtött órákon kívül gerincjóga, yin, női és dinamikusabb/flow típusú gyakorlást is biztosítunk.
A kezdő és haladó gyakorlók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő óratípust, és nekik szimpatikus oktatót. Azt szoktuk javasolni, hogy jöjjenek időben, ne amikor már esetleg testi tünetek jelentkeznek. Kóstoljanak bele az Amasole élménybe az akciós,1 hetes kezdőbérlettel, annyi idő alatt minden órára és oktatóhoz el tudnak jutni és maradjanak annál, amelyik óra után a legjobban érzeték magukat. Hisz a jóga egy hosszútávú befektetés a testi-lelki és szellemi egészségünkbe. Nálunk mindenki laza és befogadó, így senkinek nem kell feszengeni, top külsővel és ruházattal érkezni. Az Amasole vendégrétege, nyitott és kedves, mindenki nagyon hamar feloldódik köztünk.
☂️Milyennek találod az Esernyőst, mint helyszínt?
J.A.: Imádom a helyszínt, jól megközelíthető, minden kerületi lakos jól tudja, hogy hol található. Tömegközlekedéssel, gyalog, bringával és autóval is könnyen elérhető. Tartottam már egy próbaórát pár héttel ezelőtt, hogy megtapasztaljuk a körülményeket. Szuper az atmoszférája, a lampionok fénye igazán meghitt környezetet teremt az elmélyüléshez. Egyszerre teljesül a terem védelme és a friss levegő varázsa. Szabad ég alatt, mégis energetikailag egy zárt környezetben fogadhatjuk a lelkes jógázókat. Az egyenletes terep lehetővé teszi, hogy stabilan megálljunk a matracunkon élvezzük a lengedező szelet, és mégsem zavarnak meg a fűben mászkáló rovarok a relaxáció során.
☂️ Van-e kötődésed az Esernyőshöz, Óbudához?
J.A.: Már 16. éve a kerületben élek, így szeretem Óbuda összes kezdeményezését. Gyakran sétálok a Fő téren, télen még korcsolyázni is ki szoktam járni.
A terem nyitása óta rendszeresen dolgozunk együtt az Óbuda Sporttal, és minden eddigi felkérésnek örömmel tettünk eleget. Reméljük még sok-sok évig lesz lehetőségünk csatlakozni ilyen szuper programokhoz.

Találkozzunk!
07.16. Szombat 18:00-00:00
Óbudai Esernyős

Leave a comment